Homemade Sambal met Chilipepers
Homemade Sambal: Pittige Zelfgemaakte Sambal
Zelf sambal maken is eenvoudiger dan je denkt en geeft je volledige controle over de smaak en kwaliteit. And the best part: Geen onnodige toevoegingen!
Deze homemade sambal is heerlijk pittig, met een diepe umami-smaak dankzij trasipoeder. Perfect om je gerechten een kruidige boost te geven.
Ik maakte deze sambal met behulp van een handige kitchentool: de Garlicmaster. Hiermee maal je alles fijn, dus ook ideaal als je sambal wilt maken. Van de knoflook tot aan de pepers, alles kun je ermee fijnmalen, zoals ook te zien is in deze Instagram-reel.
Recept gemaakt? Of geïnspireerd geraakt? Deel het op Instagram en tag #faithlovesfood of @faithlovesfood.nl om jouw creatie te delen!
Bereidingswijze
Serveertips:
- Deze sambal kun je ook gebruiken als basis voor als je sambal ketjap wil maken.
- Lekker bij vrijwel alle bami en rijstgerechten. Of door de soep!
- Roer een klein beetje door mayonaise voor een pittige saus.
- Smeer een dun laagje op een boterham met kaas to spice up your life (ook lekker voor op de tosti trouwens!).
Ingrediënten
Voor 150-175 ml sambal:
- 100 g lombok rawit (rode chilipepers)
- 1 kleine sjalot
- 2 teentjes knoflook
- Puntje van een theelepel trasipoeder
- 45 ml azijn
- 50 ml olijfolie
- 100 ml water
Voedingswaarden
Per portie (1 theelepel):
- Calorieën: 15 kcal
- Vetten: 1,2 g
- Koolhydraten: 0,8 g
- Eiwitten: 0,1 g
Fout: geen feed gevonden.
Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.