Nasi Goreng met Kip
Naast de Javaanse Bami, is ook de nasi goreng een zeer geliefd gerecht. Ook dit recept gaat vrijwel nooit fout. Tenzij je per ongeluk iets te royaal geweest bent met de hoeveelheid water.
Wat maakt dit nou echt een top recept? Allereerst is het super makkelijk om klaar te maken binnen een korte tijd. Daarnaast kun je oneindig variëren met de groenten die je gebruikt. En, hoewel ik nog veel meer tops kan opnoemen, is het tot slot een ideaal gerecht omdat je met gemak een paar dagen vooruit kunt koken.
Aangezien iedereen tegenwoordig druk-druk-druk is, raad ik je dan ook aan om meteen een flinke wokpan klaar te maken. Zo kun je er gerust nog 2 dagen van eten, of meenemen als lunch.
Handig om te weten:
- Welke rijst soort? Persoonlijk vind ik basmati rijst de beste rijst om nasi goreng mee klaar te maken. Vergeleken met andere rijst soorten, zoals bijvoorbeeld pandanrijst of jasmijnrijst, is basmati rijst een stuk droger / minder vochtig. Dit maakt het een ideale rijst voor de nasi goreng!
- Hoe bereid je de perfecte rijst? Als je een rijstliefhebber bent dan raad ik je echt aan om een rijstkoker/-stomer aan te schaffen. Ik weet niet beter, aangezien wij hier echt mee opgegroeid zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is je rijst goed wassen en de juiste hoeveelheid water toevoegen (vuistregel: een vingerkootje boven de rijst). Terwijl je rijst aan het stomen is, kan je aan de slag met de voorbereiding van de overige ingrediënten.
- Kan ik andere groenten gebruiken? Voor dit recept gebruikte ik alleen kousenband, maar het is ook heerlijk met tuinerwten, champignons, broccoli, babymaïs, paprika en ga zo maar door! Als je voor groente kiest die een langere bereidingstijd nodig heeft, raad ik je aan om deze nog voor de rijst toe te voegen aan de pan.
Vegan-proof recept:
- Wil je een vegan-versie klaar maken? Dat kan zonder al teveel aanpassingen! Voor dit recept adviseer ik je dan om de kip weg te laten.
- Bekijk deze Instagram-reel, of deze Instagram-post voor een vegan nasi goreng.
Recept gemaakt? Of geïnspireerd geraakt? Tag #faithlovesfood @faithlovesfood.nl om jouw creatie te delen
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Bereid de rijst volgens verpakking.
- Snijd de ui in fijne blokjes, pers de knoflook en voeg toe aan de verhitte olijfolie. Voeg vervolgens de zoete en zoute ketjap toe.
- Zodra de saus begint te pruttelen, voeg je de kip en rode peper toe. Alles roerbakken op middelhoog vuur.
- Snijd alle groenten zo grof of fijn als je wilt. Als de kip gaar is, voeg je de gekookte basmati rijst en de groente toe. Schep alles meerdere malen goed door zodat alle saus goed verdeeld wordt.
- Laat de nasi op laag vuur doorbakken. Snijd ondertussen de bosui en voeg deze op het laatst toe.
Ingrediënten
Voor 5-6 porties:
- 300 gr. basmati rijst
- 400 gr. kipfilet in blokjes
- ca. 80 ml zoete ketjap
- ca. 80 ml zoute ketjap
- 2 teentjes knoflook
- 1 middelgrote ui
- 200 gr. kousenband
- 2 bosui
- Peper en zout naar smaak
Voedingswaarden
Per portie:
- 520 calorieën
- 13 gr vet
- 32 gr eiwit
- 69 gr koolhydraten
Fout: geen feed gevonden.
Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.